site map

Web design

plaatje van vrouw in fabriek

Web design

Niet alleen de inhoud en de vormgeving is van belang. Er zijn meer aspecten om rekening mee te houden. Uw website moet ook toegankelijk zijn. Dat betekent dat de indeling van de pagina logisch moet zijn. Het moet duidelijk zijn voor de bezoeker welke woorden links zijn naar andere pagina"s, wat het menu is.

Toegankelijk

Deze logica geldt niet alleen voor de 100% valide mens, maar bij voorkeur ook voor mensen met een lichaamlijke of visuele handicap. Mooi uitklappende menu's kunnen soms erg moeilijk te gebruiken zijn voor mensen met motorsiche moeilikheden. Ook het vebergen van teksten in plaatjes geeft misschien een mooi uiterlijk aan de site, maar een blinde ontgaat de informatie.

Het is dus zaak om voregtijdig om na te denken over de doelgroepen voor een website en dan al ook vast te stellen of in die groepen wellicht ook mensen met een of andere handicap kunnen voorkomen.

Toegankelijkheid is één van de basis ingrediënten van een website en niet een sausje dat er later over heen gegoten wordt.

Het gebruik van web standaarden vergroot de kans dat een site ook toegankelijk zal zijn, maar dit is niet voldoende. Deze site is ontworpen om te voldoen aan de standaard XHTML 1.0 in combinatie met CSS 2.0 Dit is een moderne standaard die in de nabije toekomst tot de facto standaard voor web pagina"s kan uit groeien.

Een website moet altijd nog nader gecontroleerd worden om toegankelijkheid te verzekeren.