site map

Templates

Site ontwerpen

De hier getoonde voorbeelden zijn eenvoudig aan te passen. Door slechts een paar wijzigingen aan te brengen kan het karakter en uitstraling van een website volledig worden veranderd, bij voorbeeld door te varieren in:

Hieronder een verzameling van standaard ontwerpen zoals die door Roho Products zijn ontwikkeld. (Ze zijn echter niet geïmplementeerd, dus wellicht is het iets voor u?) Het geeft een inzicht van wat zoal mogelijk is door gebruik te maken van de moderne web standaarden. Uiteraard is dit maar een beperkte keuze. Er is nog veel meer mogelijk.

Klik op de afbeeldingen om de websites in hun volle glorie in actie te zien. Ze zullen worden getoond in een nieuw venster.

ecologisch verantwoord?

Groen

Een elastisch ontwerp dat zich aanpast aan de grootte van het browser venster en dat ook netjes mee groeit als u de tekengrootte wijzigt (in Internet Explorer menu Beeld -Tekengrootte). Zeker aan te raden als u uw site toegankelijk wilt hebben voor mensen met een visuele handicap. (Uiteraard is dat niet voldoende om toegankelijk te zijn voor alle Internet gebruikers. Daar zijn meer aanpassingen voor nodig.)

Er is een menu-structuur gemaakt met twee niveaus, waardoor een uitgebreide site toch overzichtelijk kan blijven. Zonder dat de navigatie veel van het scherm opslokt.

template met speciale randen

Afgerond

Wederom een elastisch ontwerp. De randen om de elementen van de tekst zijn vrije te ontwerpen, waardoor vanuit dit basis ontwerp tal van verschillende stijlen kunnen worden gemaakt.

Zo zouden de nu metaalachtige randen ook verandert kunnen worden in schilderij lijsten of gescheurd papier of zo ver uw fantasie maar rijkt.

template met tab bladen

Tab bladen

Ook dit is een elastisch ontwerp. Het menu is hier uitgevoerd als een reeks tabbladen waar u eenvoudig door heen bladert. Handig voor een site met een eenvoudige structuur.

Een tweede menu laag is eenvoudig op elk tabblad afzonderlijk te maken. Bijvoorbeeld als een eenvoudige verticale lijst met links.

template met compleet flexibele layout

Volledig flexibel

Ook dit is een elastisch ontwerp. Het bijzondere is dat alle kolommen even lang zijn. Daardoor ontstaat een rustig beeld.

De vele verschillende blokken op de pagina bieden de mogelijkeheid om tal van extra navigatie of nieuws elementen toe te voegen. Op dit manier kan snel genavigeerd worden door de gehele site en kan er extra nadruk gelegd worden op bepaalde aanbiedingen of nieuwtjes.

Dit is niet alles

Nee, er zijn nog veel meer mogelijkheden.