site map

Web design

plaatje van publiek met 3D brillen

Web design

Een website die mooi en duidelijk, functioneel en toegankelijk is, is nog geen stuiver waard als er geen bezoekers komen. Het is belangrijk om de buitenwereld te laten weten dat de site bestaat. Dit kan uiteraard via advertenties in de traditionele media. Maar zo mogelijk nog belangrijker is dat de website goed terug te vinden is de zoekmachines.

Vindbaar

Door bij de bouw van een website rekening te houden met zoekmachines is hier al veel te winnen. Een goed begin is zeker het halve werk. En wanneer niet vanaf het begin met de vindbaarheid van de website rekening wordt gehouden dan is er later erg veel inspanning nodig om hetzelfde resultaat te bereiken.

Zoekmachine optimalisatie

Met een mooie kreet wordt dit zoekmachine optimalisatie genoemd. In het Engels Search Engine Optimalisation (SEO). Er zijn in Nederland en daarbuiten veel bedrijven die daar flink geld aan verdienen. U kunt als u wilt hier dus veel geld aan spenderen. Daarin bent u geheel vrij.

Veel slimmer en goedkoper is om bij bouw en ontwerp van de site ook de vindbaarheid als belangrijk aspect mee te nemen.

Het gebruik van web standaarden vergroot de kans dat een site ook vindbaar zal zijn, maar dit is niet voldoende. Deze site is ontworpen om te voldoen aan de standaard XHTML 1.0 in combinatie met CSS 2.0. Dit is nu reeds de facto standaard voor web pagina's.

Voor een overzicht van een aantal maatregelen die de vindbaarheid van een web site kunnen verhogen lees het artikel over zoekmachine optimalisatie.

Hulpmiddelen van Google

Om de prestaties van een website optimaal te krijgen en te houden gebruikt Roho Products die door Google gratis aan de Internet gemeenschap worden beschikbaar gesteld.

Het gebruik van deze krachtige en gratis tools past volledig in de filosofie van Roho Products: met eenvoudige middelen veel bereiken.

Een website is nooit klaar

Vaak zien we gebeuren dat er in eerste instantie veel energie gestoken wordt in het bouwen en vullen van een website en dat er vervolgens lange tijd niets aan de website wordt toegevoegd of gewijzigd. Het Internet is een groot bruisend gebeuren waarbij voortdurend de onhoud gewijzgd wordt. Wijzigt een site niet, dan zal deze langzaam afglijden in de zoekresultaten en gedoemd zijn om langzaam maar zeker de bezoekersaantallen te zien teruglopen.

Het regelmatig bijwerken van een website is daarom van belang om een website hoog in de zoekresultaten te houden. Dit betekent niet elke twee maanden alle pagina's te vervangen, maar regelmatig teksten aanpassen of een pagina toevoegen.